'The Lost Symbol' snelst verkopende boek van het decennium

Het stond in de sterren geschreven en de hype liet het al vermoeden: Dan Browns The Lost Symbol breekt recordverkoopcijfers in Groot-Brittanniƫ (en ook in de VS). Het is de snelst verkopende volwassenenroman van het laatste decennium, volgens Britse boekverkopers. The Guardian denkt zelfs dat de kans bestaat dat "The Lost Symbol will become the best-read adult novel in publishing history."
Waterstone's spreekt van een "fenomenale" verkoop. De winkelketen had zijn flagship stores twee uur eerder geopend om de toeloop de baas te kunnen, maar van een rush bleek toch niet echt sprake. Op Piccadilly waren gesigneerde exemplaren ettelijke uren na de lancering nog makkelijk verkrijgbaar.
The Lost Symbol schoot wel als een pijl naar de top van de bestsellerlijsten op Amazon, terwijl ook Britse ketens als WH Smith en warenhuisketen Tesco en Asda een forse verkoop realiseerden. Asda verkocht 18.000 exemplaren in de eerste uren na de verschijning. Britse boekhandels en supermarkten beconcurreren elkaar intussen voor dood met haarscherpe prijzen.
Volgens Waterstone's is het boek het snelst verkopende boek sinds de release van Harry Potter and the Deathly Hallows in 2007. Simon Burke, inkoopmanager fictie, noemt The Lost Symbol vintage Dan Brown. "Lezers kunnen niet wachten om hun hand te leggen op de thriller van het decennium." De Morgen maakt dan weer melding van een eerder matige verkoop bij de Engelstalige boekhandels in Brussel zoals Waterstone's en Sterling Books.
Bij NRC Boeken staat intussen een blog-leesverslag van het boek van Robert Gooijer: "Op de helft van het boek kan de voorlopige conclusie worden getrokken dat dit boek Dan Brown-haters zeker niet over de streep gaat trekken en dat Dan Brown-fans wel een gevoel van herkenning zal bekruipen, maar jammerlijk geen 'Da Vinci code Part Two-gevoel'. Hoewel dat theoretisch in de tweede helft van het boek nog de kop zou kunnen opsteken..." The Telegraph verzamelde alvast de 20 belabberdste zinnen van Dan Brown. Recensies van speedlezers zijn op sites over de hele planeet te lezen. En dat ook de piraten snel de hand zouden leggen op de nieuwe Brown stond in de sterren geschreven. De pdf is op verschillende sites van min of meer verdacht allooi te downloaden, zo meldt The Guardian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening