Jos Geysels wordt nieuwe voorzitter Vlaams Fonds voor de Letteren

De Raad van Bestuur van het Vlaams Fonds voor de Letteren heeft Jos Geysels bij de Vlaamse regering voorgedragen als kandidaat-voorzitter van het VFL voor een mandaat van 4 jaar, eenmaal verlengbaar en ingaand op 1 januari 2010. Hij zou daarmee prof. emeritus Joris Gerits opvolgen, wiens mandaat afloopt op 31 december 2009. Zoals decretaal bepaald, benoemt de Vlaamse regering de voorzitter op voordracht van het Fondsbestuur. Jos Geysels is momenteel ook voorzitter van Boek.be, waar hij binnenkort wel ontslag zal nemen, en van de koepel van de Noord-Zuidbeweging 11..11.11.. De ex-Groen!-politicus schrijft boekencolumns voor Klara. Hij is ook actief in literaire liveprogramma’s als Uitgelezen (in Gent) en OverLezen (Turnhout).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening