'De papieren man' viert zijn driejarig bestaan

Drie jaar geleden postte De papieren man schuchter zijn eerste literaire nieuwsberichtje, over het heengaan van Oriana Fallaci en Harry M.G. Prick. Intussen zijn we welgeteld 3.124 berichten verder en is deze site een uitdijend literair geheugen geworden, waar het Nederlandstalige en internationale boekennieuws zorgvuldig wordt bijgehouden en omkaderd. Gaandeweg veroverde De papieren man een plek in de bookmarks en feedreaders van talloze literatuur- en boekenliefhebbers in de Lage Landen, en ver daarbuiten. De bezoekersaantallen gaan nog steeds in stijgende lijn en overtreffen onze stoutste verwachtingen (zo telden we de eerste acht maanden van 2009 265.000 bezoekers). De papieren man blijkt ondubbelzinnig aan een behoefte te voldoen vanwege de volgehouden aandacht voor zowel het grote boekennieuws als zijn exploraties in de uithoeken en rafelranden van de literatuur. Zoals een attente waarnemer het ooit schreef: 'Alles ademt boekenliefde op De papieren man'. En dat willen we beslist zo houden.
In de loop van die drie jaar kon De papieren man ook op veel weerklank in de pers rekenen, vooral in Nederland (waar ook een flinke meerderheid van de lezers vandaan komt). Toen Ilja Leonard Pfeijffer op Intermediair.nl ondervraagd werd over zijn geliefkoosde sites, was het antwoord: "Alle pornosites kent iedereen al, die hoef ik niet te noemen. De papieren man is een uitstekende literaire nieuwssite." De VPRO-Gids vond De papieren man "een schatkamer die zonder twijfel de beste Nederlandstalige bron voor literair nieuws vormt die op internet te vinden is. Gesteld in onberispelijke, bondige stukjes waar de Vlaamse ironie subtiel doorheen schemert."
U begrijpt dat wij zulke dingen graag blijven vernemen. We willen zeer hartelijk al onze pleitbezorgers, partners en lezers, die ons vaak fijne suggesties bezorgen, bedanken. Want u beseft het: dit is 'liefdewerk, oud papier' dat we mede dankzij uw steun en leeshonger volhouden, zeker op een dag wanneer de boekenactualiteit ons weer eens even boven het hoofd groeit.
Dan nog een huishoudelijke mededeling. Het is al een paar keer aangekondigd maar nu is de vernieuwing en uitbreiding van De papieren man nakend. Er wordt achter de schermen al geruime tijd hard gewerkt aan een nieuwe website in een grondig opgefriste vormgeving, met een nieuw logo plus meer duiding bij de boekenactualiteit, video’s en nieuwe volwaardige rubrieken en een lanceringscampagne. De klemtoon van De papieren man blijft liggen op de literaire nieuwsgaring. De nieuwe site komt in de loop van het najaar online. De komende weken lichten we geleidelijk een tipje van de sluier. (Dirk Leyman/Hans Cottyn)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 18-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening