Geloofd en geprezen # 29

Gestaag neerdalend prijzenmanna uit binnen- en buitenland:
°De nominaties voor de Anna Bijns Prijs zijn bekend. Het gaat om Situaties van Eva Gerlach (De Arbeiderspers), Koerikoeloem van Tsjitske Janssen en Alles is nieuw van Esther Jansma (De Arbeiderspers). De Anna Bijnsprijs is een tweejaarlijkse titelprijs waaraan naast een trofee een bedrag van 10.000 euro verbonden is. De prijs gaat afwisselend naar proza en poëzie van de afgelopen vier jaar, geschreven door een vrouwelijke auteur.
°Jürgen Pieters ontvangt de Prijs voor Letterkunde van de Vlaamse Provincies voor zijn essay De tranen van de herinnering. Het gesprek met de doden.
°Op zondag 27 september wordt in Waregem voor de eerste keer de Luc Verbekeprijs uitgereikt voor een Nederlandstalige en voor een Franstalige uitgave i.v.m. Frans-Vlaanderen/de Franse Nederlanden. Genomineerd is o.m. Het Grote Rivierenboek van Luc Devoldere, dat de basis vormde voor de reportagereeks De Rivieren op radio Klara.
°De Zweedse schrijver Henning Mankell heeft de Erich Maria Remarquepreis van de stad Osnabrück toegekend gekregen.
°The Guardian bericht over de nominaties voor de Astrid Lindgrenprijs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening