Umberto Eco wordt eregast van het Parijse Louvre

De wereldberoemde Italiaanse auteur Umberto Eco wordt eregast in het Parijse Louvremuseum en mag daarbij een multidisciplinair programma uitdokteren. Tussen 2 november 2009 en 8 februari 2010 krijgt Eco de vrije hand om een paar invités uit te nodigen en thema's op de agenda te zetten, onder de titel Vertige de la liste, onderwerp dat hij zelf uitkoos. Kunstgeschiedenis, muziek en literatuur van Homeros tot Perec komen aan bod, onder de noemer 'duizeling van de lijst'.
Eerder al werden ook Robert Badinter, Toni Morrison, Anselm Kiefer en Pierre Boulez opgenomen in de illustere galerij van invité d'honneur van het Louvre. In oktober verschijnt bij Bert Bakker het nieuwe boek van Umberto Eco: De betovering van lijsten. De kunst van het verzamelen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening