Spaanse eerste minister in voetspoor van Stieg Larsson

De Spaanse eerste minister José Luis Rodriguez Zapatero heeft zich op een ongewone manier geout als fervente fan van het werk van Stieg Larsson (1954-2004) en diens postuum wereldwijd bestsellende Millennium-reeks, zo meldt TV5/AFP. Toen Zapatero maandag in Stockholm was om zich voor te bereiden om het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie, maakte hij van de gelegenheid gebruik om de door Larsson in Millennium beschreven plaatsen te bezoeken. "Alvorens ik de Zweedse eerste minister Fredrik Reinfeldt ontmoette, ben ik de wijk gaan bezoeken waar de trilogie van Stieg Larsson zich afspeelt", zei Zapatero. Hij voegde eraan toe dat deze kleine escapade in Södermalm hem ook toeliet om "een mooi panorama op Stockholm" te krijgen. De intussen grondig gerenoveerde wijk Södermalm staat van oudsher bekend als een arbeiderswijk en is één van de veertien eilanden waaruit de hoofdstad bestaat. Het Stadsmuseum van Stockholm heeft intussen een route uitgestippeld, de zogenaamde Millennium-tour.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening