'De helaasheid der dingen' is Belgische Oscarinzending

Op 6 oktober mag de film De helaasheid der dingen de 36ste editie van het Gentse Filmfestival openen. Zoals bekend is de prent van Felix van Groeningen gebaseerd op het scabreuze, gelijknamige boek van Dimitri Verhulst, dat een monsterverkoop realiseerde en door half Vlaanderen werd verstouwd. De film veroorzaakte al ophef in Cannes, waar de acteurs zich waagden aan een rondje naaktfietsen op de Croisette. De eerste perskritieken zijn uitbundig. Intussen raakte bekend dat De helaasheid der dingen ook de Belgische inzending is voor de Oscars voor de niet-Engelstalige film. De film loopt vanaf 8 oktober in de bioscopen.
In De helaasheid der dingen woont de 13-jarige Gunther Strobbe samen met zijn vader en zijn drie ooms bij zijn grootmoeder "in het smerigste kot van Reetveerdegem". De jongen wordt er dagelijks geconfronteerd "met ontzaglijke volumes alcohol, vrouwen versieren en schaamteloos nietsdoen." Alles wijst er op dat Gunther hetzelfde lot beschoren is. Of kan hij toch ontsnappen aan ‘de helaasheid der dingen’? De trailer, met inderdaad veel bier en kots, kun je hieronder bekijken :


Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening