Graf van Shakespeare in gevaar

Het graf van William Shakespeare (1564-1616) dreigt in te storten als niet snel iets wordt ondernomen, zo meldt de BBC. Een houten balk boven het graf in de Holy Trinity Church (foto) in Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van de Bard, is vermolmd en moet dringend gerestaureerd worden. Dat deelde de organisatie Friends of Shakespeare's Church gisteren mee. Voor de ingreep is ongeveer 50.000 pond nodig. De organisatie riep op om ruim te doneren en stelde daarvoor een speciale website in. Sinds 2002 werd bijna een miljoen pond uitgegeven om de grafstee van Shakespeare te restaureren. Ondanks de reeds uitgevoerde werken zijn dringend meer middelen nodig, zei de vicaris van de kerk, Martin Gorick. De kerk wordt volgend jaar 800 jaar oud.
De kerk van de Holy Trinity is opgetrokken in de dertiende eeuw en is een geliefd bedevaartsoord voor Shakespearianen van over de hele wereld. Jaarlijks krijgt de plek duizenden toeristen te verwerken. Shakespeare werd er gedoopt en woonde er met zijn familie de gebedsdiensten bij. Hij werd in 1616 in het koor begraven. De Friends of Shakespeare's Church gingen al in 2007 met de collectebus rond, toen vooral om de toren, de torenspits, het dak boven het koor en de ramen te restaureren (zie ons vorig bericht). Ook het door Shakespeare zelf vervloekte graf kreeg vorig jaar al de nodige ingrepen (zie hier).
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 21-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening