Simon Van Booy krijgt 's werelds meest begeerde kortverhalenprijs

De Britse auteur Simon Van Booy is bekroond met 's werelds best gehonoreerde kortverhalenprijs, de Frank O'Connor Short Story Award. Voor Love Begins in Winter, een verhalenbundel die de diverse uitmonsteringen van de liefde in kaart brengt, ontvangt hij de prestigieuze prijs van 35.000 euro, meldt The Guardian.
Onder de genomineerden onder meer de Amerikaan Wells Tower en de Zimbabwaanse Petina Gappah. Grote namen als Kazuo Ishiguro, Chimamanda Ngozi Adichie en Ali Smith konden geen plaats op de shortlist veroveren. Winnaar Van Booy ging er van uit dat hij geen kans maakte, toen hij kennismaakte met de kwaliteit van zijn medegenomineerden, zei hij tijdens de uitreiking, maar voelde zich "erg dankbaar" met de prijs.
De 34-jarige Van Booy, die in New York woont, is nog niet zo'n bekende naam, maar publiceerde eerder de kortverhalencollectie The Secret Lives of People in Love. Van Booy wordt een elegante delicate observator genoemd, van wie de verhalen raakpunten vertonen met het werk van Somerset Maugham. Zijn debuutroman verschijnt volgend jaar. Eerdere laureaten van de Frank O'Connor Short Story Award zijn Haruki Murakami en Jhumpa Lahiri.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening