Vier kanshebbers voor 'beste tijdschriftartikel'

De CeLT (Culturele en Literaire Tijdschriften) heeft bekendgemaakt wie kans maakt op de titel van 'het beste tijdschriftartikel van 2009'. De vier genomineerden zijn theaterrecensent Wouter Hillaert (met "Kunstschennende heren" uit Rekto:Verso), de dit jaar overleden schrijfster en essayiste Patricia de Martelaere ("Bestaat U?" uit DW B), historicus Henk De Smaele ("De vermaledijde autoriteit" uit Ons Erfdeel) en schrijver Joost Vandecasteele ("Waarom ik doe wat ik doe" uit Deus ex machina). De CeLT organiseert de prijs in samenwerking met Knack. In de jury zetelen Werner Trio, Annelies Beck, Karl van den Broeck (voorzitter) en Frank Hellemans. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Het Andere Boek, op zondag 4 oktober. Dan houdt essayist en dichter Bernard Dewulf een lezing over de "bijziendheid en het hokjesdenken in het spiegelpaleis van de cultuur". Vorig jaar werd uitgever Harold Polis met het ook in Deus Ex Machina gepubliceerde "Het literatuurloze universum" de winnaar (zie ons vorig bericht). (Foto: Patricia De Martelaere)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 24-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening