Amos Oz en A.B. Yehoshua slaan uitnodiging Vaticaan af

De Israëlische schrijvers Amos Oz en A.B. Yehoshua hebben een uitnodiging van paus Benedictus XVI om met een keur aan internationale kunstenaars naar de Sixtijnse Kapel te komen afgeslagen, zo meldt Haaretz. Bedoeling van de bijeenkomst in het Vaticaan volgende maand, waarvoor 500 schilders, beeldhouwers, architecten, schrijvers, musici, zangers, filmmakers en theaterregisseurs zijn uitgenodigd, is het stimuleren van "de band tussen kunst en religie". Nobelprijskandidaat Oz (foto) en Yehoshua staan bekend voor hun kritische houding tegenover macht, religie en staat, maar zeiden over deze weigering allebei dat ze al eerdere engagementen waren aangegaan.
De meeting in de door Michelangelo beschilderde kapel is de eerste sinds ook paus Paulux VI er in 1955 kunstenaars van de hele wereld uitnodigde. Kardinaal Gianfranco Ravasi, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor Cultuur, zei dat de katholieke kerk altijd goede relaties had met kunstenaars maar dat religie en kunst de laatste jaren in "een scheiding" verwikkeld zijn. Bij de hoge invités ook nog David Grossman, die andere bekende Israëlische schrijver. Ennio Morricone, theaterregisseur Bob Wilson, filmmaker Giuseppe Tornatore en beeldhouwer Sebastian lieten al weten dat ze er zouden zijn.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 25-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening