Twee Vlaamse winkels genomineerd voor 'Boekhandel van het Jaar'

In het door het vaktijdschrift Boekblad georganiseerde verkiezing voor Boekhandel van het jaar zijn ook twee Vlaamse boekhandels genomineerd, 't Oneindige Verhaal in Sint-Niklaas en Paard van Troje (Gent en Leuven, foto). Ook vier Nederlandse boekhandels maken kans op de titel: The American Book Center (Amsterdam), Binnert Overdiep (Herenveen), De Drvkkery (Middelburg), Thomas (Bergen). De longlist, waarvoor boekhandels zichzelf konden aanmelden en waarvoor ze dit jaar ook aangemeld konden wórden, bevatte bijna veertig boekhandels uit alle hoeken van Nederland en Vlaanderen.
De jury, bestaande uit voorzitter Kitty Koelemeijer (hoogleraar Marketing aan Nyenrode University), Paulien Loerts (WPG Uitgevers), Sander Steggink (Aquarius Boekverkoop), Herco van Houwelingen (Boek & Bedrijf) en Lucie Th. Vermij (Boekblad) selecteerde zes boekhandels, waarbij ze lette op uitstraling, aanpak, assortiment, rendement, medewerkers, presentatie, naam en toekomstvisie. Onder de genomineerden zijn dit jaar geen ketenboekhandels. De boekhandel die uiteindelijk tot Boekhandel van het Jaar zal worden uitgeroepen moet volgens de jury een "voorbeeld voor andere boekwinkels zijn". Vorig jaar ging de titel naar Selexyz Almere.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 25-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening