Günter Wallraff kruipt in de huid van een Somaliër in Duitsland

Het nieuwe boek van de Duitse publicist en journalist Günter Wallraff (66) gaat over zijn ervaringen als een Somalische vluchteling in Duitsland. Wallraff vermomde zich als Somaliër met de naam Kvami Ogonno om zich een beeld te vormen van "het alledaagse racisme in Duitsland". Door zijn donkere huidskleur werd hij herhaaldelijk met geweld de deur gewezen. Hij was ook verschillende keren het doelwit van geweld.
Het nieuws werd de boekenbeurs van Göteborg aangekondigd door Wallraffs Zweedse biograaf Stig Hansen. Wallraff geraakte bekend toen hij als onderzoeksjournalist in de jaren 1970 met een valse identiteit aan het werk ging op de redactie van de krant Bild. Achtjaar later schreef hij Ganz Unten (vertaald als Ik, Ali), het relaas van zijn belevenissen als de Turkse gastarbeider Ali. Zie onder meer de berichten bij De Morgen en de Berliner Morgenpost.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 26-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening