Winnie the Pooh krijgt na 81 jaar een vervolg

Winnie the Pooh, de aandoenlijke, aan honing verslingerde beer uit de verhalen van de Britse schrijver A.A. Milne, beleeft volgende week, na eenentachtig jaar, zijn herrijzenis. Op 5 oktober 2009 verschijnt wereldwijd het boek Return to the Hundred Acre Wood. Het is het officiële vervolg op Winnie the Pooh, met toestemming van de erven-Milne. Het nieuwe avontuur, dat in het Nederlands Terug naar het Honderd-Bunders-Bos heet, is van de hand van de Britse auteur David Benedictus, de illustraties zijn van Mark Burgess. "Wij hopen dat de miljoenen Winnie the Pooh-fans en lezers over de hele wereld deze nieuwe verhalen zullen omarmen alsof ze van Milne zelf zijn gekomen", zegt Michael Brown van de Pooh Properties. David Benedictus, die Pooh nieuw leven heeft ingeblazen, nam eerder een luisterboek op van Pooh-verhalen, onder meer met de stemmen van Judi Dench en Stephen Fry.
Het eerste verhaal over de Pooh-beer verscheen al in 1926 en werd geschreven door Alan Alexander Milne (1882-1956). Het tweede boek, The House at Pooh Corner, zag het licht in 1928. Winnie de Poeh is in feite de knuffelbeer van Janneman Robinson. Hij kan in de verhalen volop praten, net als de andere speeldieren en woont in het Honderd Bunderbos, gebaseerd op een reëel bestaand bosje in de buurt van het huis van Milne.
Een groot deel van de populariteit van Pooh en zijn vrienden was destijds te danken aan de tekeningen van Ernest Shepard (1879-1976). Shepard was eveneens een politiek cartoonist die aan het einde van zijn leven zou betreuren dat iedereen hem slechts van de wat eenvoudige beer "met het kleine verstand" kende. A.A. Milne schreef de verhalen voor zijn zoon Christopher Robin die steevast met een pluche beer speelde. De boeken werden in meer dan vijftig talen uitgegeven en Winnie werd door de Disneystudio's ook als tekenfilmpersonage gecast, maar de Pooh-beer zag er daar enigszins bijgewerkt uit.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening