Amin Maalouf hekelt ‘regressie van Arabische wereld’

De Frans-Libanese auteur Amin Maalouf heeft zwaar uitgehaald naar het gebrek aan leiderschap in de Arabische wereld, die volgens hem “in volle regressie is", zo meldt AFP. Maalouf, een intellectueel zwaargewicht en Goncourtwinnaar 1993, zei tijdens een persconferentie in Madrid dat “de Arabische wereld een groot gebrek aan politieke legitimiteit heeft", “omdat de landen er niet bestuurd worden door mensen die enig krediet genieten bij de bevolking”. Hij verwees daarbij naar iemand als de voormalige Egyptische president Nasser, die – “ondanks zijn gebreken” - bijvoorbeeld wél die legitimiteit had. “Hij slaagde erin allianties aan te gaan, zoals het hoort als politiek verantwoordelijke van een land.” De “Arabische regressie” draagt ertoe bij dat er “onaanvaardbare denkbeelden over de vrouw” worden verspreid in het Westen. Hij verwijt de Arabische wereld om veel te vaak naar het verleden te blikken.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening