J.K. Rowling liep hoge VS-onderscheiding mis

De Britse schrijfster J.K. Rowling zag een waardevolle VS-onderscheiding aan haar neus voorbijgaan omdat haar Harry Potterboeken doorspekt zouden zijn met hekserij. Dat staat tenminste te lezen in Speechless: Tales of a White House Survivor, een boek van Matt Latimer, een speechschrijver in de regering Bush. De voormalige Amerikaanse president Bush wilde Rowling de Presidential Medal of Freedom toekennen, de hoogste onderscheiding voor een burger in de VS, maar kreeg tegenkanting van enkele conservatieve medewerkers van het Witte Huis. Dat Rowling de prijs misliep is voor Latimer een voorbeeld van de politisering van het Witte Huis, ten tijde van George Bush.
Intussen is de Harry Potterschrijfster ook voor de bijl gegaan voor het microblogsysteem Twitter en heeft ze meteen 45.000 followers in haar kielzog gekregen. Rowling zegt dat ze voor Twitter kiest omdat ze heeft gemerkt dat een heleboel valse J.K. Rowlings onder haar naam aan het twitteren waren geslagen. “Om de verwarring in te dijken, ben ik er dus maar zelf mee begonnen”, liet ze droogjes weten. Ze waarschuwde meteen dat ze “niet al te veel van zich zal laten horen”, want “pen en papier krijgen momenteel de grote prioriteit. Want je kunt natuurlijk eindeloos twitteren.” Rowling zou tegelijk werken aan een politiek sprookje, een Harry Potterencyclopedie en een boek voor volwassenen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening