Hugo Claus prijkt op Nederlandse Boekenbon

Schrijver Hugo Claus krijgt postuum de eer om op een Nederlandse Boekenbon te prijken. Voor het eerst in 75 jaar siert een Vlaamse auteur de bekende Nederlandse waardecheque. "Met het afbeelden van een Belgische auteur willen we een groter deel van het Nederlandse taalgebied bestrijken', aldus een woordvoerder van de Nederlandse Boekenbon. Claus staat samen met zes Nederlandse schrijvers op een vernieuwde serie Boekenbonnen, uitgegeven ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de bon dit jaar. Hij heeft in de nieuwe reeks het gezelschap van Jan Wolkers, Nelleke Noordervliet, Arthur Japin, Adriaan van Dis, Cees Nooteboom en Connie Palmen. Zij noemt de Boekenbon "de Nobelprijs onder de literaire parafernalia": "Ik ruil hem niet in. Ik lijst hem in en hang hem op". Het ontwerp van de nieuwe Boekenbonnen is van de hand van Jaap Drupsteen. In Nederland is de Boekenbon al 75 jaar een leesbevorderend cadeau en een aanzienlijke omzetmaker voor de boekenbranche. Ondanks de financiƫle crisis beleefde de bon in 2009 nog een omzetgroei van 0,5 procent. De bons zijn in Vlaanderen evenwel niet verkrijgbaar. Zie de berichtgeving bij NRC en Boek.be.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening