BOEST geeft jong dichtersgeweld een impuls

De Antwerpse boekhandel en uitgever Demian heeft het (relatief) jonge dichtersgrut om zich heen verzameld en er een dynamisch poëzieproject mee op het getouw gezet, dat naast een bloemlezing, ook een vinylplaat, een serie optredens en een up to dateblog omvat. BOEST, zoals het gebeuren heet, brengt nieuw werk van Antoine Boute, Andy Fierens, Jess De Gruyter, Els Moors, Xavier Roelens, Michaël Vandebril, Christophe Vekeman, Stijn Vranken, evenals gedichten van Deus-muzikant Mauro Pawlowski. De bloemlezing BOEST, die in een oplage van 1.000 exemplaren verschijnt, wordt alvast een verzamelobject: “Om de eindigheid van het project te symboliseren wordt de resterende uitgeversvoorraad van de bloemlezing tijdens de laatste voorstelling op het podium versnipperd.” De BOEST-dichtersshow trekt van oktober tot december On the road van Antwerpen tot in Den Haag, met sound van gluemaster Carlo Andriani (Tune Up) en visuals van Jess de Gruyter. De boekpresentatie vindt plaats in de Arenbergschouwburg op 17 september 2009. Op een blog zijn de esbattementen van de groep voortdurend te volgen en worden ook videoclips toegevoegd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening