Herman Koch en Doeschka Meijsing kanshebbers op NS Publieksprijs

Bij de opening van het Nederlandse boekenseizoen op Manuscripta zijn in Amsterdam de nominaties voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt. Het gaat om Het diner van Herman Koch (foto), Over de liefde van AKO-Literatuurprijswinnares Doeschka Meijsing, De verbouwing van Saskia Noort, De prooi van Jeroen Smit, Meisje met negen pruiken van Sophie van der Stap en Alles te verliezen van Esther Verhoef. Daarmee zijn twee literaire werken, twee spannende boeken, een journalistieke bestseller en een autobiografisch relaas de kanshebbers. Zij behoren tot de best verkochte titels van het afgelopen jaar. De NS-publieksprijs is de enige Nederlandse boekenprijs waarbij het publiek de laureaat bepaalt. Er is een geldbedrag aan verbonden van 7.500 euro, een eerste klasjaarabonnement op de Nederlandse spoorwegen en een sculptuur van Jeroen Henneman. Stemmen kan via www.nspublieksprijs.nl tot 15 oktober. Op 20 oktober wordt de laureaat bekendgemaakt. Vorig jaar ging de onderscheiding naar Arthur Japin. Geert Mak en Hella S. Haasse ontvingen de prijs al twee keer.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening