Bert Natter is winnaar van Selexyz Debuutprijs 2009

De Selexyz Debuutprijs 2009 gaat naar Bert Natter voor zijn roman Begeerte heeft ons aangeraakt, zo maakte de organisatie vandaag op Manuscripta bekend. De roman heeft de vuurwerkramp in Enschede als uitgangspunt en werd alom geprezen. Bert Natter (1968) is oud-uitgever en journalist. Hij publiceerde diverse jeugdboeken en schreef Het Rijksmuseum Kookboek.
Het winnende boek verraadt volgens de jury "meteen al een voldragen schrijverschap. Het durft het aan om de gebeurtenissen uit een recent Nederlands verleden aan te grijpen als startpunt, maar is tegelijk het werk van een begaafd en gedreven verteller, die vele ballen in de lucht kan houden". De andere genomineerde auteurs waren Gouden Uilwinnaar Robert Vuijsje met Alleen maar nette mensen, Lernert Engelberts met Echte slechte mensen, Laura Broekhuysen met Twee linkerlaarzen en A. el Baraka met De zorgstroom. Juryvoorzitter was Bram Peper, de andere juryleden waren Erik Brus, Godeke van Heemstra-Donner, Dirk Leyman en Rosemarie Still. De Selexyz Debuutprijs, met een waarde van 10.000 euro, is eerder toegekend aan Yolanda Entius voor Rakelings (2006), Robbert Welagen voor zijn roman Lipari en Maarten Schinkel voor zijn roman Drie. De prijs is een voortzetting van de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs voor Literaire Prozadebuten.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 07-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening