NOS-Teletekst verklaart Mulisch (even) dood

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) sloeg gisteren even de bal mis. Op de literaire teletekstpagina stond tot vandaag kortstondig de necrologie van Harry Mulisch te lezen. “Met het heengaan van Harry Mulisch heeft de Nederlandse literatuur een van haar prominentste schrijvers verloren. Na het overlijden van W.F. Hermans in 1995 en van Gerard Reve in 2006 was hij als enige overgebleven van de ‘Grote Drie", werd gemeld. Maar Mulisch bleek helemaal niet dood. Toch werd het nieuws razendsnel opgepikt door onder meer Fok.nl, waarna ook de populaire nieuwssite Nu.nl het bericht overnam en het bericht nog wat stoffeerde. De berichten werden spoedig weer verwijderd. De NOS heeft geen uitleg gegeven over het misverstand.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening