Samuel Becketts 'Wachten op Godot' beste toneeltekst aller tijden

Het theatertijdschrift TheaterMagazine en de website Moose hebben tijdens het Theaterfestival uitgezocht wat de beste toneeltekst aller tijden zou kunnen wezen. Het theaterpubliek vond dat Wachten op Godot van Samuel Beckett dat predikaat verdiende, zo meldt Het Parool. Er werden 1.432 stemmen uitgebracht.
De verkiezing vond plaats tijdens het hele seizoen 2008-2009 en verliep in twee rondes. In de eerste ronde kon het publiek de keuze maken uit een longlist van 99 toneelstukken of zelf ook een stuk aanvoeren op de lijst. Vervolgens kon men stemmen op de tien vaakst genoemde stukken. Wie is er bang voor Virginia Woolf? van Edward Albee eindigde als tweede. William Shakespeare kwam met Hamlet op de derde plaats, terwijl Midzomernachtsdroom als achtste eindigde. Angels in America van Tony Kushner kwam met ruim tien procent van de stemmen op de vijfde plaats. Mira, een jongen uit Bosniƫ (Ad de Bont), het enige Nederlandse stuk in de top-tien, werd vierde. Ten oorlog, de Shakespearebewerking van Tom Lanoye voor de Blauwe Maandag Cie, eindigde als zesde, terwijl Vrijdag van Hugo Claus de top-tien afsloot. (DL - beeld uit opvoering Godot)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 08-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening