Amazon geeft Orwell terug aan Kindlegebruikers

Amazon geeft de van de e-reader Kindle verwijderde e-boeken 1984 en Animal Farm van George Orwell terug. De Kindlegebruikers kunnen ook voor een vergoeding van 30 dollar kiezen, zo meldt The Wall Street Journal. In juli had Amazon op eigen houtje elektronische edities van die twee boeken van Orwell uit de Kindledatabases van zijn klanten verwijderd nadat de rechtenhouders van Orwell hadden geklaagd over de verkoop. De zaak lokt een storm van protest uit in de Verenigde Staten en Amazon werd al snel beticht van Big Brotherpraktijken (zie ons vorige bericht). Amazonbaas Jeff Bezos moest zich publiekelijk verontschuldigen voor wat al snel 'Kindlegate' werd genoemd. "Onze oplossing voor het probleem was dom, onbedachtzaam en pijnlijk in strijd met onze eigen principes," schreef Bezos op het Kindleforum van Amazon. "We hebben het aan ons zelf te danken en we verdienen de kritiek die we hebben gekregen."
Amazon biedt nu de mogelijkheid om de e-boeken, inclusief aantekeningen, weer terug te zetten op de Kindles. Het bedrijf heeft alle gedupeerden een e-mail gestuurd met daarin dit aanbod of te kiezen voor een elektronische geschenkbon, in te wisselen bij... Amazon. (Foto: Big Brother uit de verfilming van 1984)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 08-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening