Theaterbewerking voor Italiaanse megaseller 'De eenzaamheid van de priemgetallen'

De Italiaanse bestseller De eenzaamheid van de priemgetallen van de schrijver Paolo Giordano krijgt in het seizoen 2010/2011 een theaterbewerking die in Nederlandse schouwburgen te zien zal zijn, zo meldt Trouw. Matzer Theaterproducties en Bos Theaterproducties tikten de theaterrechten op de kop.
Regisseur Madeleine Matzer maakte eerder bewerkingen van de romans Hokwerda's Kind (Oek de Jong) en Knielen op een bed violen (van Jan Siebelink). Momenteel wordt de cast, bestaande uit twee vrouwelijke en twee mannelijke acteurs, samengesteld. "De breekbaarheid van de karakters en de precisie van de schrijfstijl; de liefde die tastbaar is, maar net niet uitgesproken wordt. De thema's als schuld, schaamte, eenzaamheid, neiging tot zelfdestructie die beeldschoon en nergens te dik worden uitgewerkt', aldus Matzer over de reden om voor de roman van Giordano te kiezen. Zowel Giordani, de Italiaanse uitgever Mondadori en de Nederlandse uitgeverij De Bezige Bij gaven hun toestemming voor de bewerking. Van het boek wordt ook een film gemaakt, die geregisseerd zal worden door de Italiaanse regisseur Saverio Constanzo.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening