Stephen Fry zweert Twitter af om tweede deel autobiografie te kunnen afronden

De Britse schrijver, acteur en tv-presentator Stephen Fry heeft verklaard dat hij "alle banden met de buitenwereld doorknipt" om zich zodoende in alle rust te kunnen concentreren op het tweede deel van zijn autobiografie, zo meldt de BBC. "Sommige mensen kunnen rustig schrijven onder eender welke omstandigheden", zegt Fry. "Ik heb absolute rust nodig, een lege agenda en nul afleiding."
Dat betekent dan ook dat Fry, die een van de meest gevolgde twitteraars is met meer dan honderdduizend 'fans', stopt met zijn activiteiten op de microblogsite. "Ik heb een afspraak in Londen in januari en een andere in Barcelona een maand of zo later. Voor het overige zal het zijn alsof ik van de aardbodem ben verdwenen." Fry belooft dat zijn Twitterstop tijdelijk is, in het voorjaar komt hij opnieuw 'onder de mensen'. Het manuscript van het tweede deel van zijn autobiografie moet in april bij de uitgever liggen.
Fry maakte eerst naam als comedyduo met Hugh Laurie. Het eerste deel van Fry's autobiografie, Moab Is My Washpot, verscheen in 1997, en was een humoristisch verslag van zijn jeugd en zijn turbulente puberteit. Fry alludeerde al eerder dat het tweede deel moeilijker is om te schrijven, omdat het gaat over publieke figuren als actrice Emma Thompson en acteur Hugh Laurie. Het drietal ontmoette elkaar bij het komediegezelschap Footlights van de universiteit van Cambridge. Fry schreef ook romans (waaronder The Hippopotamus - 1994) en andere boeken. Hij maakte ook ophef met een tv-serie over zijn manisch depressiviteit.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-01-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening