Australische premier pent kinderboek

Dat sommige politieke hoogwaardigheidsbekleders zich graag aan het produceren van boeken wagen - en een bepaalde Europese president zelfs aan de haiku's - is genoegzaam bekend. Maar uit Australië kwam het verrassende nieuws dat de premier Kevin Rudd met een kinderboek over zijn huisdieren op de proppen komt. Jasper and Abby and the Great Australia Day Kerfuffle handelt over de kat Jasper en de hond Abby die samen tal van spannende avonturen beleven op Australiëdag, de jaarlijkse nationale feestdag op 26 januari, zo meldt The Guardian. Rudd haalde de mosterd voor het boek bij zijn onmiddellijke omgeving. Zijn eigen huisdieren, respectievelijk een zwarte kat en een golden retriever, kregen de hoofdrollen toebedeeld. De opbrengst van het boek, dat deze maand verschijnt, zal naar het kinderziekenhuis in Melbourne gaan. Rudd kreeg assistentie voor het boek van acteur Rhys Muldoon, ook bekend als presentator van Australische kinderprogramma's en van illustrator Carla Zapel. "Het is zeker niet de meest veeleisende tekst die ik ooit geschreven heb", bekende Rudd aan de lokale Australische pers. "Ik heb samen met Rhys aan de tekst gewerkt en we hebben de hond en de kat geïnterviewd. Ze waren erg coöperatief in hun antwoorden, maar meestal deden ze dat off the record."
Rudd riep in 2008 Australië's grootste literaire prijs in het leven, gehonoreerd met 100.000 dollar. Hij kiest zelf de winnaars uit van de naar hem genoemde prijs, de Australian prime minister's literary award for fiction, zie .
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-01-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening