Colm Tóibin wint Costa Book Award

De Ierse auteur Colm Tóibin heeft met zijn roman Brooklyn de Costa Book Award gewonnen, zo werd gisteren bekendgemaakt. Het boek over een jonge Ierse vrouw die in de jaren 1950 vanuit het verpauperde Ierland naar New York trekt, wordt door de jury "een prachtig geobserveerd verhaal van liefde en verlies" genoemd. De roman stond op de longlist van de Booker Prize. Voor zijn roman The Master won Tóbin in 2006 al de International IMPAC Dublin Literary Award.
De Costa Book Awards worden elk jaar in verschillende categorieën uitgereikt. Raphael Selbourne wint de First Novel Award met Beauty. Graham Farmelo wint de Biography Award voor zijn boek over kernfysicus Paul Dirac, The Strangest Man: The Hidden Life of Paul Dirac, Quantum Genius. Christopher Reid is de winnaar van de Poetry Award met de bundel A Scattering. Patrick Ness ten slotte wint de Children's Book Award met The Ask and the Answer. Elke winnaar ontvangt 5000 pond en dingt mee naar de Costa Book of the Year Award, die 25.000 pond waard is. Zie ook The Guardian. (foto Tóibin: wikisource)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 05-01-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening