Britten stoken boeken als alternatief voor dure steenkool

In Groot-Brittannië worden deze winter op grote schaal boeken per gewicht verkocht als alternatief voor de duurder geworden steenkool, zo meldt Metro. Vooral hardbacks worden door armlastige gepensioneerden beschouwd als uitstekende trage brandstof voor kachels, haarden of fornuizen. Meerdelige encyclopedieën zijn daarbij het meest gegeerd. Ze worden in de kringloopeconomie verkocht aan 10 pence per kilo. De magazijnen zien het als een manier om plaats vrij te maken.
Sinds januari 2008 zijn de gasprijzen in Groot-Brittannië, dat ook een strenge winter doormaakt, met 40 procent gestegen. Ook elektriciteit en steenkool zijn fel duurder geworden. Naar verluidt kan een stevig boek tot aan de volgende ochtend door blijven smeulen. Jonathan Stearn, energie-expert van consumentenorganistie Consumer Focus, zei: "Als gepensioneerden zulke wanhopige maatregelen nemen om hun huizen te verwarmen, is dat choquerend. Met de lage groothandelsprijzen op de internationale markt en de stijgende winsten is er niets dat energiebedrijven ervan kan weerhouden de prijzen voor de consument meteen te verlagen."
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 07-01-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening