Premio Nadal voor Clara Sanchez

De Spaanse schrijfster Clara Sanchez heeft de 66ste Premio Nadal toegekend gekregen. Dit is een van de meest prestigieuze Spaanse literaire prijzen. Ze ontvangt de onderscheiding voor haar roman Lo que esconde tu nombre. De roman vertelt de geschiedenis van een koppel oud-nazi's die zijn ondergedoken aan de Spaanse Costa del Sol, evenals die van een jonge vrouw die weinig afweet van de naziperiode en van een Spaanse republikein die de nazikampen heeft overleefd. Het gaat om "een suspenseverhaal en psychologische intrige", die handelt over "haat, wraak en schuldgevoelens, maar ook over vriendschap en liefde", zo vertelde Sanchez. De prijs heeft een waarde van 18.000 euro en is de oudste Spaanse literaire onderscheiding. 261 romans kwamen in aanmerking voor de onderscheiding. Sanchez (geboren in 1955) werd geboren in Guadalajara en is de schrijfster van acht romas. Ze is ook medewerker van de krant El Pais.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-01-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening