Boekendokters en kookdemonstraties op Boekenbeurs

Samen met de bekendmaking van de Debuutprijs stelde Boek.be gisteren ook het programma van de 74ste Boekenbeurs voor, die dit jaar plaatsvindt van zondag 31 oktober tot 11 november 2010. De affiche, waarop heel wat bekende auteurs zich verschuilen, is dit jaar van de hand van Boerke-tekenaar Pieter de Poortere en Kurt Cornelis.
Boek.be kondigt verder de komst aan van zowat 300 auteurs, waaronder Adriaan van Dis, David van Reybrouck, Frank Wester­man, Donna Leon, Pulitzer­prijswinnaar Michael Cunningham, thrillerauteur Scott Turow en graphic novel-auteur Charles Burns. In de ruim 200 nevenprogrammaonderdelen, met vijf themadagen (waaronder zelfs een "mannendag", zijn er twee opvallende nieuwigheden. Inspelend op de overvloed aan kookboeken wordt er gestart met kookdemonstraties door kookboekenauteurs als Frank Fol, Gène Bervoets, Jeroen Meus en Jeroen de Pauw. Cobra.be houdt spreekuur met zijn ‘boekendokters': bekende auteurs en lezers staan klaar met "literaire raad op maat van jouw problemen." Op de Boekenbeurs worden ook de nominaties voor de Diamanten Kogel bekendgemaakt, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Boek.be vroeg zich verder af waarom er zo weinig allochtone lezers de weg vinden naar de Boekenbeurs. Het stuurt daarom De Fatima's op pad die de problematiek via videofilmpjes scherp zullen stellen.
Boek.be-directeur Geert Joris maakt zich sterk dat editie 2010 "de groenste boekenbeurs ooit" wordt. Daarvoor werd een akkoord afgesloten met afvalmaatschappij OVAM. Er is onder meer een herbruikbare, gerecycleerde ‘boekenzak', ontworpen door Pieter de Poortere. Zelfs de 1.100 vierkante meter ecologisch tapijt zullen na afloop gerecycleerd worden.

Inzake het e-boek liet Joris nog weten dat Boek.be een iPad app klaar heeft, waarmee je alle Nederlandstalige boeken die via e-boek.org worden aangeschaft, op de iPad zult kunnen lezen. Ook met Sony sloot Boek.be “een zwaar onderhandeld akkoord”. Daardoor kan het e-bookaanbod van www.e-book.org rechtstreeks op de Sony e-reader worden aangeschaft.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening