Filmrechten van 'Dorsvloer vol confetti' verkocht

Uitgeverij Prometheus heeft de filmrechten verkocht van Dorsvloer vol confetti, het succesvolle romandebuut van de Nederlandse schrijfster Franca Treur. Productiehuis Column Film verwierf de rechten en het scenario voor de film zal worden geschreven door Chris Westendorp. De regie komt in handen van Margien Rogaar. Wanneer de film te zien zal zijn, is nog niet bekend.
Treur won met haar debuut in september de Selexyz Debuutprijs 2010. Van het boek werden intussen ruim 90.000 exemplaren verkocht. Ze is met het boek ook nog genomineerd voor de NS Publieksprijs 2010. De schrijfster zat dit jaar in de jury van de film- en literatuurcompetitie op het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Dorsvloer vol confetti is het gelaagde en vaak ook droogkomische portret van een Zeeuwse orthodoxe boerengemeenschap met een geheel eigen vertelcultuur. Een opgroeiend meisje observeert scherp haar omgeving en de impact van het strenge geloof. 

Tags: Nederlandse literatuur, Boek en film
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-10-2010
Verwante berichten
Reacties

Nou kijk, dat is goed nieuws. Franca is echt een jonge auteur die in de lift zit. Je zou eens op de website van het NRC moeten zoeken naar het essay waarmee ze de essaywedstrijd van die krant in 2006 heeft gewonnen. Dat was een ongelofelijk goed stukje werk. Ik vermoed dat zij naar aanleiding daarvan ook is opgepikt door een uitgeverij.

geplaatst door blafbeer op woensdag 13 oktober 2010 om 18u28
Geef uw mening