Amazon lanceert Kindle Singles als 'kortere en goedkopere e-books'

Amazon heeft aangekondigd dat het een nieuwe categorie e-boeken zal toevoegen aan zijn bestaande aanbod van boeken, magazines, kranten en blogs in de Kindle Store, zo meldt Wired. De Kindle Singles zijn kortere en goedkopere e-books, die de kloof moeten overbruggen tussen een lang tijdschriftartikel en een stevig boek. Ze zullen zowat 30 à 90 pagina's tellen, de omvang dus van een kortverhaal of een langer essay of betoog. Ze zullen dan ook goedkoper geprijsd worden, wellicht 49 dollarcent per stuk. "In de meeste gevallen is 10.000 tot 30.000 woorden (grofweg 30 tot 90 pagina's) een prima lengte om een betoog te belichten dat goed onderzocht is, goed beargumenteerd en mooi geïllustreerd wordt, ongeacht of het een zakelijke les, een politieke mening, een wetenschappelijk inzicht of een essay over de actualiteit betreft", zo stelt Amazon, dat zowel "auteurs, denkers, wetenschappers, zakenmensen en uitgevers" oproept om "lezers van korte en krachtige e-books te voorzien", aldus e-readers.nl. Amazon zou auteurs en uitgevers hetzelfde royaltypercentage verlenen als op het Kindle Digital Platform: 70 procent op boeken tussen 2,99 en 9,99 dollar. Ze mikken met het concept ook duidelijk op bloggers die hun ei kwijtwillen of op digitale pamfletten, die teksten in eigen beheer willen uitbrengen via het systeem.

Kindle Singles roept uitgevers dus ook op om ze "stand-alone born-digital" worken" aan te bieden, die niet meer in traditionele printvorm zullen verschijnen. De Kindle Single zou al geschikt zijn gemaakt voor de toekomstige generatie e-readers. Nog niet bekend is wanneer deze dienst beschikbaar komt. Wie een Kindle Single wil uitbrengen, kan contact opnemen met digital-publications@amazon.com.

Tags: Digitalisering
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening