Eva Cox en Paul Bogaert op shortlist VSB Poëzieprijs

Er staan twee Vlaamse auteurs op de vijfkoppige shortlist van de VSB Poëzieprijs, de belangrijkste poëzieprijs van de Nederlanden. De onderscheiding van 25.000 euro bekroont jaarlijks de beste poëziebundel. Paul Bogaert is genomineerd met zijn bundel De slalom soft (2009) en Eva Cox (foto) voor een twee drie ten dans (2010). Verder zijn de Nederlanders Armando (Gedichten 2009) en Kreek Daey Ouwens (De achterkant) en Henk van der Waal (Zelf worden) de kanshebbers. De winnaar van de VSB Poëzieprijs krijgt naast het geldbedrag de kans het internationale podium te betreden op Poetry International 2011. De laureaat wordt bekendgemaakt in Utrecht op 26 januari 2011, aan de vooravond van Gedichtendag. De jury wijst erop dat "de grenzen van het genre zorgvuldig worden afgetast". "Zo duikt er veel proza op in de bundels (waar de dichter dan weer poëzie van maakt) en de mogelijkheden van combinatie van tekst en beeld worden door heel wat auteurs inventief geëxploreerd". Er werden 159 bundels ingezonden, juryvoorzitter is Maaike Meijer. Uitgeverij Querido heeft met Ouwens en Van der Waal twee genomineerden in huis.  

Tags: Poëzie, Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening