Agatha Christie was haar speurder Hercule Poirot eigenlijk 'beu'

De Britse misdaadschrijfster Agatha Christie was haar eigen creatie Hercule Poirot eigenlijk beu en wou hem langzaam van het toneel laten verdwijnen, zo heeft haar kleinzoon Mathew Pritchard gezegd in een interview met het magazine Radio Times. De Belgische speurneus was echter zo populair en "haar melkkoe" dat ze hem in leven hield. De misdaadauteur had nochtans voortdurend nieuwe ideeën voor straffe verhalen, aldus haar kleinzoon.
"Ze had eigenlijk geen zin meer in een nieuw verhaal rond de detective en wilde zich ontdoen van Poirot. Ideeën voor een nieuw boek pasten immers niet bij het personage van Poirot en daarom wilde ze nieuwe verhalen vertellen met andere personages", aldus Pritchard. "Haar agenten en uitgevers, die erg bekommerd waren om hun inkomsten, bleven evenwel enthousiast over de populaire Poirot. Ze besefte zelf ook wel dat hij haar melkkoe was", aldus de kleinzoon van Christie. Agatha Christie (1890-1976) verkocht volgens Guinness World Records meer dan 2 miljard boeken. Hercule Poirot verscheen in 33 romans en 51 novellen, gepubliceerd tussen 1920 en 1975. Miss Marple, een ander succesvol personage van Christie, dook op in 12 romans en 20 novellen.

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening