Gerrit Komrij serveert een 'clubsandwich'

In de twintig delen van zijn fameuze Sandwichreeks, uitgegeven bij Van Gennep, verzamelde Gerrit Komrij zowel veelbelovende debutanten als Bas Belleman, Hélène Gelens en Maarten Inghels én bloemleesde hij ten onrechte vergeten dichters. Komrij startte de reeks op toen hij dichter des Vaderlands was. Veel stof deed hij ook opwaaien met het laatste deeltje uit de reeks: Bombast en larie. Daarin werden "de afschuwelijkste gedichten uit de Nederlandse literatuur" opgelijst.

De reeks herleeft nu nog een keer au grand complet met de uitgave van de Clubsandwich. De keuze van Komrij. Het tweedelige boek van in totaal 912 pagina's, dat op 22 oktober verschijnt, bevat respectievelijk alle debuten en alle bundels van ‘vergeten dichters'. Ze zullen zowel in één uitgave als afzonderlijk verkrijgbaar zijn.

Tags: Boekencuriosa, Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening