Nominaties bekend voor Taalunie Toneelschrijfprijs

De jury van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2010 heeft zijn drie nominaties bekendgemaakt. De onderscheiding bekroont de beste theatertekst die in het voorbije seizoen op de planken is gebracht. Uit de zestig inzendingen nomineerde de jury Pieter De Buysser voor Nachtevening, uitgebracht door Lod Gent; Sophie Kassies voor ik calvijn, uitgevoerd bij De Utrechtse Spelen en Lot Vekemans voor Gif (NTGent). De Toneelschrijfprijs levert de laureaat 10.000 euro op. Het valt de jury op "dat de jonge garde vaak vlammend schrijft, vanuit een oprecht engagement, een voelbare noodzaak, maar nog het vakmanschap mist dit voldoende in banen te leiden. De oudgedienden laten heel overtuigend zien het metier van toneelschrijver tot in de puntjes te beheersen, maar missen helaas soms het vuur." De winnaar wordt bekendgemaakt op 29 november in Theater Kikker in Utrecht. 

De jury van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2010 bestaat uit Thibaud Delpeut, regisseur bij Toneelschuur Producties Haarlem en Toneelgroep Amsterdam; Stijn Devillé, schrijver en regisseur bij Braakland/ZheBilding Leuven èn oud-winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs; en Eva Zwart, actrice bij o.a. Het Syndicaat Amsterdam en BonteHond Almere. Dramaturg/journalist Steven Peters is secretaris.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening