Oscar van den Boogaard artistiek directeur van Gents Hoger Instituut voor Schone Kunsten

De Nederlandse auteur Oscar van den Boogaard (46) wordt de nieuwe artistiek directeur van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Gent, zo heeft de instelling meegedeeld. Het HISK stelt om de 5 jaar een andere artistiek directeur aan "om steeds opnieuw een frisse kijk te garanderen op kunst en op wat de invulling van de missie van het HISK kan zijn". Van den Boogaard, die in Sint-Martens-Latem woont, is al sinds 2008 gastdocent op het HISK.

Het instituut organiseert in Vlaanderen de postacademische opleiding op het vlak van de beeldende en audiovisuele kunst. Het HISK gaat zich ook toeleggen op de ondersteuning en de begeleiding van doctoraten in de kunst.

Oscar van den Boogaard is romanschrijver en curator. Hij schreef onder meer De heerlijkheid van Julia, Het verticale strand en Meer dan een minnaar. Dat laatste boek staat nog op de shortlist van de AKO Literatuurprijs, die op 8 november wordt uitgereikt. De schrijver werkt ook als columnist voor De Standaard

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening