Eric de Kuyper eerste writer in residence aan Vrije Universiteit Brussel

De Vlaamse schrijver, film- en theatermaker Eric de Kuyper (1942) wordt de eerste writer in residence van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), zo maakt de instelling vandaag bekend.  De Kuyper zal in zijn nieuwe hoedanigheid twee avondlezingen en twee gastcolleges geven.

Eric de Kuyper is schrijver van autobiografische romans als Aan Zee, De Hoed van Tante Jeannot en Als een dief in de nacht. Hij regisseerde vier films en werkt voor theater en dans. Internationaal is hij een veelgevraagd gastdocent. De komst van De Kuyper naar de Vrije Universiteit Brussel is ook een terugkeer: hij studeerde er in de jaren zeventig filosofie en communicatiewetenschappen, alvorens in Parijs te promoveren aan de Ecole des Hautes Etudes et Sciences Sociales.
Het uitnodigen van een writer in residence heeft een lange traditie aan buitenlandse universiteiten. In Vlaanderen wordt echter nauwelijks gebruik gemaakt van de formule. De Kuypers verblijf als writer in residence aan de VUB is een initiatief van professor Piet Van de Craen, decaan van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, en van professor Nederlandse literatuur Hans Vandevoorde (vakgroep TALK).

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 25-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening