Ook Ronald Giphart writer in residence (in Amsterdam)

Ook de Nederlandse auteur Ronald Giphart wordt writer in residence. Hij is vanaf 1 februari volgend jaar een jaar lang Schrijver op Locatie bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, zo meldt Het Parool. Hij zal in die rol onder meer "discussies aanzwengelen, een bijdrage leveren aan colleges en het kerstgeschenk 2011 schrijven."

Als overkoepelend thema voor zijn activiteiten opteerde Giphart "omzien in verwondering". Verwondering is volgens de schrijver de basis van alle wetenschap. Voor hem waren achtereenvolgens Abdelkader Benali, Marcel Möring, Christine Otten en Renate Dorrestein als Schrijver op Locatie verbonden aan de Letterenfaculteit van de VU.

Giphart (1965) debuteerde in 1992 met de roman Ik ook van jou. Daarna volgden succesvolle boeken als Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost.

Zijn nieuwe roman IJsland verschijnt begin november in een oplage van 40.000 exemplaren bij Podium. Het is een "verhaal over drie komedianten waaronder Giph, die zich geconfronteerd ziet met een zieke zoon, waardoor het lachen hem vergaat." Omdat de ontknoping in Ijsland plaatsvindt, wordt het boek ook daar voorgesteld, meldt Boekblad. Een select gezelschap (waaronder zes journalisten) vliegt in het weekend van 6 en 7 november naar het eiland voor een korte presentatie. Het boek worden boven de doopvont gehouden in de Blue Lagoon. In de hoofdstad Reykjavik worden locaties bezocht die in het boek een rol spelen. Om beter op te vallen in de boekhandel is de paperback voorzien van een groen gekleurde snee.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening