Erik Kessels en Christine Otten lanceren Boekenweekessay 2011 met parfum

Reclamemaker en kunstenaar Erik Kessels en auteur Christine Otten (foto) maken gezamenlijk het Boekenweekessay 2011, zo meldt CPNB. In het kader van het motto van de Boekenweek, 'Geschreven portretten', komen zij met het fictief fotoverhaal Good Luck. Het is gebaseerd op een gevonden fotoalbum van twee onbekende geliefden. Otten en Kessels creëren een nieuw leven voor de twee personages: Betty en Pierre Vincent. Het essay houdt niet op bij beeld en tekst: speciaal voor het Boekenweekessay wordt ook het gelijknamige parfum Good Luck ontworpen. Good Luck is het verhaal van een dochter, Claire, die op zoek gaat naar haar biologische moeder. Geïnspireerd op het fotoalbum wordt het liefdesleven van haar moeder door Claire - en Kessels & Otten - gereconstrueerd. Zo wisselen het echte leven en fantasie elkaar subtiel af.

Erik Kessels heeft diverse boeken, onder andere In Almost Every Picture, over amateurfotografie uitgegeven. Christine Otten debuteerde in 1995 met de roman Blauw metaal. Haar roman De laatste dichters uit 2004 boek werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en is bewerkt tot een theatervoorstelling. Haar meest recente roman is In wonderland. Het Boekenweekessay is tijdens de 76ste Boekenweek, woensdag 16 tot en met zaterdag 26 maart 2011, in de Nederlandse boekhandel te verkrijgen voor 6 euro. (Foto: Maarten Kools)

Tags: Boekencuriosa, Literaire evenementen, Nederlandse literatuur, Boekhandel
Geplaatst door Hans Cottyn op 27-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening