50.000 bezoekers voor De Stad van Elsschot

Het stadsfestival De Stad van Elsschot loopt dit weekend officieel op zijn einde, maar Antwerpen Boekenstad heeft intussen al een balans opgemaakt. Meer dan 50.000 mensen namen deel aan één van de vele activiteiten rond Elsschot, wordt gemeld.

In publiekscijfers is de expo Dicht bij Elsschot in het Letterenhuis het hoogtepunt met 12.000 bezoekers tot op heden. Eveneens in de smaak bij het publiek viel de muziektheatervoorstelling Dwaallicht, een coproductie tussen Braakland/ZheBilding, Antwerpen Boekenstad en de Zomer van Antwerpen, met Warre Borgmans in de huid van Laarmans. De Dwaallichtwandeling, die het publiek zowel onder begeleiding van een stadsgids als met een speciale uitgave van de novelle kan afleggen, bleek zelfs zo populair dat ze blijvend is opgenomen in het programma van Antwerpen Toerisme & Congres. Ook het openingsweekend Tussen droom en daad, een programma van Behoud de Begeerte in het Vlinderpaleis en de literaire nachtclub Jolly Joker van 5 voor 12 en Villanella konden op veel bijval rekenen, zegt Antwerpen Boekenstad.

Dit weekend valt in Antwerpen het doek over De Stad van Elsschot. Zondag 31 oktober 2010 is de laatste dag dat het publiek de expo Elsschot in vertaling kan bekijken in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Eveneens die dag vindt er om 11 uur de laatste lezing plaats in de reeks De Laatste Getuigen. Om 15 uur is er in een uitverkocht Amuz voor Het Oor van Elsschot, een concert met lievelingsmuziek van Willem Elsschot.

Antwerpen Boekenstad wijst ook op de extra activiteiten die het Elsschot-jaar veroorzaakte, met onder andere de poetracks, een hele reeks heruitgaven maar ook nieuwe boeken over Elsschot, waardoor die van Eric Rinckhout en Bart Van Loo. Op Klara liep tien weken lang het radioprogramma Zot van Elsschot. Vanavond vindt overigens de veiling plaats van het bed van Elsschot bij Bernaerts.De expo Dicht bij Elsschot blijft wel nog toegankelijk tot eind december.

Tags: Nederlandse literatuur, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening