Piet van Roe voorzitter Raad van Bestuur WPG Uitgevers België

Piet Van Roe, die op 1 oktober afscheid nam als CEO van de VRT, wordt vanaf 1 november de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van WPG Uitgevers Belgie nv (voorheen Standaard Uitgeverij nv), zo meldt WPG.

Van Roe, die zijn carrière begon als journalist bij de de radionieuwsdienst van de BRT in 1964, werd later directeur-generaal Radio waar hij de netprofilering van de radionetten doorvoerde. In 1996 maakt Van Roe de overstap naar televisie. In 2007 werd hij gedurende negen maanden interim CEO van Corelio. Sinds 4 december 2009 tot 1 oktober 2010 was hij gedelegeerd bestuurder ad interim van de Vlaamse Radio-en Televisieomroep (VRT). Hij vervulde die functie al eerder in 2006 en 2007. Over zijn nieuwe rol, zegt Van Roe: "Het uitgeefvak en de mediawereld hebben me altijd uitermate geboeid. WPG Uitgevers is een mooie en bovendien volstrekt onafhankelijke uitgeefgroep, die actief is in het hele Nederlandstalige taalgebied. Hun uitgesproken ambitie om culturele relevantie te combineren met zakelijk succes vind ik uitdagend en inspirerend."

WPG Uitgevers België is uitgever van algemene boeken, strips en informatieve uitgaven in Vlaanderen (49 mio euro omzet in 2009), met bekende fondsen als Standaard Uitgeverij, Manteau, De Bezige Bij Antwerpen en Ludion. De in Antwerpen gevestigde uitgever maakt sinds begin dit jaar deel uit van het Nederlandse concern WPG Uitgevers, dat onder meer educatieve uitgaven (Zwijsen), algemene boeken (Arbeiderspers, Querido, AW Bruna, De Bezige Bij) en tijdschriften (o.a. Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Voetbal International, Happinez) onder zijn vleugels heeft.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening