Boekenwurmen en tattoos: 'The Word made Flesh'

Eva Talmadge en Justin Taylor compileerden een boek waarin literatuur en tattoos met elkaar verzoend worden en dat zowel bloemlezing als kijkboek is: The Word Made Flesh: Literary Tattoos. Het duo verzamelt al langer met enige bezetenheid literatuurtattoos op hun blog Tattoolit en ontwaart momenteel een echte trend van in vlees gepunte literaire citaten e.a. Hoogst intrigerend is het project SKIN van Shelley Jackson, waarin ze een verhaal van 2.095 woorden versnippert over 2095 vrijwilligers, die zich elk met precies één woord laten tatoeëren. Om het verhaal te lezen, moet je dus onder het vel van elke getatoëeerde gaan spieden. Het project startte in 2003 en is nog steeds niet voltooid. Zie ook The New Yorker en ons vorige uitgebreider bericht over 'literary tattoos'.

 

The Word Made Flesh - book trailer from Tattoolit on Vimeo.

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening