Dieven graaien Jonathan Franzen de bril van de neus

Onbekenden hebben Jonathan Franzen  de bril van de neus gegraaid tijdens een Londense boekvoorstelling van Freedom, zo meldt The Independent. De Amerikaanse auteur werd tijdens het feestje in het Serpentine Gallery Pavilion in Hyde Park benaderd door twee jonge mannen die zonder boe of bah de kenmerkende donkere bril van de neus stalen. Bij het weglopen lieten de bijzondere overvallers een briefje achter waarin stond dat ze de bril "gegijzeld houden tot er een losgeld van 100.000 pond zou worden betaald".

Vermoed wordt dat de actie een of andere vorm van performance was. Franzen verloor er zijn goede humeur niet al te zeer bij. Volgens de BBC werd kort na het incident een 27-jarige man gearresteerd - na grote inzet van middelen, tot zelfs een politiehelikopter toe. De dief liep tijdens de vlucht overigens een nat pak op. De bril is terecht en de man werd weer vrijgelaten.

De Britse promotietournee van Franzen loopt dus niet volledig van een leien dakje. Door de staking van de Londense metro begon een radio-interview op de BBC gisteren met aanzienlijke vertraging. En vorige week raakte bekend dat meer dan 70.000 exemplaren van de Britse editie van Freedom moesten worden verpulpt wegens fouten (zie hier). Dat belette de schrijver overigens niet om de niet-gecorrigeerde versie van de bejubelde roman zonder problemen te willen signeren. Over de misdruk zei Franzen dat het "hoogstens ging om een paar minder goede zinnen die ik had herschreven".

Tags: Boekencuriosa, Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 05-10-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening