Britse dichters zinnen op Olympische Parnassus

De Britse dichters zien het groot in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 te Londen. Ze zinnen op een project dat dichters uit alle deelnemende landen moet verenigen op een zogenaamde Poetry Parnassus. Het was dichter en Forward Prizewinnaar 1992 Simon Armitage die met het idee op de proppen kwam: "Dit moet het grootste poëzie-evenement ooit worden, een echte bijeenkomst van dichters", zo vertelde hij aan BBC News. Armitage rekent erop 200 dichters rond zich te verzamelen. "Het is ongezond ambitieus. Want er moeten politieke, geografische en linguïstische scheidslijnen overwonnen worden. Maar dichters reiken nu eenmaal hoog." Vorige week zette hij al een voorzichtige lancering op, maar ook toen al liep het niet van een leien dakje. De Zimbabwaanse dichter Togara Muzanenhemo kon het Verenigd Koninkrijk niet binnen als gevolg van visabelemmeringen. Het Londense Southbank Centre, dat mee de organisatie op zich neemt, ziet het ook helemaal zitten: "Poëzie is altijd al geassocieerd met de Olympische Spelen, de Grieken gebruikten poëzie om te spreken over menselijke dapperheid, vrede na oorlog, humor na verdriet."

Tags: Poëzie, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-11-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening