Charlotte Roche biedt Duitse president een liefdesnacht aan

De Duitse schrijfster Charlotte Roche biedt de Duitse president Christian Wulff een wilde liefdesnacht aan als hij de wet over het langer openhouden van de kerncentrales weigert te ondertekenen. Roche, de 32-jarige auteur van het beruchte Feuchtgebiete (Vochtige Streken), biedt haar amoureuze diensten aan middels een vrije tribune in Der Spiegel.

Roche heeft het voorstel met haar man besproken. Die ging, voor de goede zaak, blijkbaar akkoord. "Nu moet alleen nog de First Lady instemmen. Ik heb ook tattoos," waarmee Roche verwijst naar het embleem dat de 37-jarige vrouw van Wulff, Bettina Wulff, op haar bovenarm liet plaatsen. Roche was met haar opmerkelijke demarche meteen het voorwerp van kritiek, als zou ze haar voorstel slechts lanceren voor haar eigen promotie. Maar Roche riposteerde: "Het is niet zo dat uit de schaamlippenexperte nu ineens de atoomprotesteerder is voortgevloeid. Dat zijn slechts beelden die anderen over mij lanceren waarmee ik niets te maken heb."

In Duitsland wil de regering zeventien kerncentrales langer openhouden. De vorige bewindsploeg met de groenen had beslist dat de centrales in de komende jaren een voor een zouden sluiten. Het Duitse federale parlement heeft het uitstel voor het uitdoofscenario al goedgekeurd. Het is nu alleen nog wachten op de handtekening van Wulff vooraleer de wet van kracht wordt. Ook in België speelt een gelijkaardige kwestie.

Tags: Polemiek, Duitse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 15-11-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening