Uitgeverij Wereldbibliotheek gaat de boer op met zijn poëzie

Het kunstencentrum Vooruit en de Nederlandse uitgeverij Wereldbibliotheek slaan de handen in elkaar voor een 'avondvullend' poëzie-evenement op dinsdagavond 23 november in Gent. Het Poëziecafé van Uitgeverij Wereldbibliotheek moet een levendige poëzie-avond worden met voorleessessies van diverse dichters uit het Wereldbibliotheekfonds, muziek, discussies en drankjes. Een tiental dichters komt voorlezen uit eigen werk, maar vier anderen laten hun gedichten ook nog eens live beoordelen door recensenten, die openlijk hun kritiek kunnen spuien. Pascal Cornet (Poëziekrant) en Joris Gerits zijn de liverecensenten en zorgen voor de 'lik-op-stuk'-reacties. Ze becommentariëren werk van Peter Theunynck, Liesbeth Lagemaat (foto), Marc Kregting en Charles Ducal. Vervolgens is er een poëziecafé met Michaël Vandebril, Esther Blom, Jacobus Bos, Kurt De Boodt, Annemarie Estor, Lies Van Gasse, Hans Groenewegen, Hans Dekkers, Hans van de Waarsenburg, Hilde Keteleer, Paul Bogaert en Tom Van de Voorde. De avond wordt aan elkaar gepraat door auteur Erik Vlaminck.

Komend voorjaar is Vooruit ook de gastheer voor de vijfde nacht van de Poëzie, een ooit door Guido Lauwaert in het leven geroepen evenement, dat nu onder het curatorschap van Antwerpen Boekenstad-coördinator Michaël Vandebril een eenmalig vervolg krijgt, op 2 april 2011. Vijftig dichters passeren er dan de revue in 12 uur tijd.

Tags: Literaire evenementen, Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-11-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening