Tweede gedichtenmuur in Antwerpen gewijd aan Gust Gils

Op de tweede gedichtenmuur in Antwerpen zal een werk prijken van de Vlaamse schrijver en dichter Gust Gils (1924-2002), zo meldt Antwerpen Boekenstad. Gils' gedicht krijgt een plek op de blinde zijgevel van café Köln aan de Stadswaag. Antwerpen Boekenstad startte in 2009 met het initiatief om gedichten van Antwerpse schrijvers permanent te integreren op een muur in de stad - een initiatief dat parallel loopt met de al langer bestaande stripmuren. De vorige en eerste gedichtenmuur was gewijd aan Wannes Van de Velde (zie ons bericht van toen).
De erven Gust Gils kozen, in overleg met Antwerpen Boekenstad, voor het gedicht ‘De pijnfuif'. Het gedicht wordt aangebracht vlak bij de plek waar het jazzcafé ‘de Gard Sivik' was, door Gust Gils graag gefrequenteerd. De naam van het café werd gebruikt voor het Vlaams-Nederlandse avant-gardetijdschrift dat in 1955 mee door Gils werd opgericht. De gedichtenmuur, waarvoor Gert Dooreman het ontwerp maakt, wordt op 23 november gepresenteerd.
Gust Gils staat ook centraal in een themanummer van het literaire tijdschrift Deus ex Machina, terwijl antiquariaat Demian op het Antwerpse Conscienceplein deze maand een kleine tentoonstelling aan de dichter-schrijver wijdt.

Tags: Poëzie, Literaire evenementen, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 03-11-2010
Verwante berichten
Reacties

Terechte aandacht voor een groot schrijver!

geplaatst door Sofie op dinsdag 09 november 2010 om 23u21
Geef uw mening