Joost Vandecasteele op shortlist BNG Literatuurprijs

De Vlaamse auteur Joost Vandecasteele (foto) is de enige Vlaamse genomineerde voor de Nederlandse BNG Literatuurprijs. Vandecasteele, die eerder de Vlaamse Debuutprijs op zijn naam schreef, staat op de shortlist met zijn tweede boek Opnieuw en opnieuw en opnieuw (De Arbeiderspers). Verder zijn Alex Boogers (De tijger en de kolibrie), Elke Geurts (Lastmens), Ernest van der Kwast (Mama Tandoori) en Gustaaf Peek (Ik was Amerika) de vier andere Nederlandse kanshebbers. "De kwaliteit van het totaal aantal inzendingen viel ons enigszins tegen, maar deze vijf boeken staken met kop en schouders boven de andere inzendingen uit. Met volledige unanimiteit kunnen we spreken van een ijzersterke shortlist", aldus de jury die bestaat uit Arno Brok (burgemeester Dordrecht) en de recensenten Eva Berghmans, Han Ceelen, Maarten Moll en Daniëlle Serdijn. De BNG Nieuwe Literatuur Prijs is een prijs voor schrijvers onder de 40 jaar met een jong oeuvre. De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 februari 2011 in Amsterdam. Eerdere winnaars van de BNG Nieuwe Literatuur Prijs waren Esther Gerritsen, Yves Petry, Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet en Carolina Trujillo.

Tags: Nederlandse literatuur, Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening