Literair tijdschrift 'De Brakke Hond' blaft weer

Het Vlaamse literaire tijdschrift De Brakke Hond was al een tijd op zoek naar een nieuwe adem en lijkt die nu gevonden te hebben. Ex-journalist en boekhandelaar Johan Vandenbroucke neemt het blad weer onder zijn vleugels en fungeert vanaf nu als hoofdredacteur. Het pas verschenen nummer etaleert de koerswijziging: meer grote(re) namen, een nauwere band met zijn Mechelse boekhandel De Zondvloed en een bijgestuurde vormgeving, die eerder naar een magazine ruikt. En Vandenbroucke steekt binnenkort nog een tandje bij: hij kondigt aan dat De Brakke Hond tweemaandelijks zal verschijnen in plaats van driemaandelijks. Gedurfd in een periode waarin veel literaire tijdschriften het hard te verduren krijgen. Het nieuwe nummer pronkt met een aantal blikvangers: een fraaie prozatekst van Jeroen Brouwers (getiteld BDE) over een bijna-doodervaring, teksten van Frank Adam, Pol Hoste en Cynthia Ozick, Mark Schaevers over Leo Pleysier en zowaar ook een dossier over de te vroeg gestorven wielrenner Jempi Monseré, afkomstig uit Vandenbrouckes geboortestad Roeselare. Er is ook poëzie en er zijn pittige kronieken van Ann Meskens en Chrétien Breukers. Weg zijn de wisselvallige verhalen en afleggertjes die De Brakke Hond de laatste tijd te veelvuldig publiceerde. Er worden ook opnieuw inzendingen verzameld voor de traditionele verhalenwedstrijd. Kortom: De Brakke Hond blaft weer. Nu wel ook werk maken van een geactualiseerde website, want die ligt al een poos te zieltogen. (foto: Johan Vandenbroucke en Jeroen Brouwers).

Tags: Literaire tijdschriften
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-12-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening